tiistai 20. syyskuuta 2011

Linjaukset: tavoite, upea saavutus

Virtuaalihevosten linjaukset, etenkin kasvattajien omat linjaukset, ovat asia jolle täytyy nostaa ehdottomasti hattua. Siinä on sitä pitkäjänteisyyttä, omistautuneisuutta ja innostusta tehdä jotain sen asian eteen, että saa linjaukset toimimaan sekä niistä mielenkiintoiset. Harrastajat jotka haluavat tavoitteita, tässä sitä on: teetä itsellesi linjaus, jotka jatkat aina eteenpäin.

Ja kyllä, minulla on tavoite. Tavoite saada oma orilinja oriista V.T. Hopeaharja sekä pian saapuvasta Vonkasta. Tammana minulla on käytettävissä vasta suvuton Kehivirma, mutta tavoitteena olisi hankkia Vapinan siirryttyä eläkkeelle toinen suvuton tamma. Siitä en vielä tiedä miten tulen nimeämään kunkin sukupolven, mutta onhan tässä aikaa miettiä ja valikoida sopiva teema. Luultavasti se on meidän oma kasvattajaliite tai sitten isän mukaan tuleva teema, ken tietää.

Mikä on ori- tai tammalinja?
Etkö tiedä tai ole varma, mitä ko. linjat tarkoittavat?
Ei se sen kummempaa ole: esimerkiksi orilinja tarkoittaa loogisestikin kantaoriista tulleita oreja, jotka jatkavat sukua (i. - ii. - iii...) ja sama myös tammalinjan kanssa. Olen erittäin huono selittämään tämän, joten jos joku fiksumpi osaa kertoa asiani selkeämmin, niin saa oikaista sen kommenttiboksiin. =D

Stal Lycanin kruununjalokivi: Khimaira-linja
Ratsupuolelta otin mieleen jääneen linjauksen, joka on potentiaalisen kasvattajan hienoa tuotosta sekä pitkäjänteisyyttä.
Ymmärtääkseni Lucianan ensimmäinen friisiläishevonen Khimaira on alkujaan tälle koko pitkäsukuiselle orilinjalle. Khimaira vaikuttaa jo viidennessä polvessa Khimaira IV:n suvussa eikä kenessäkään näissä ole mitään valitettavaa: kolme ensimmäistä tästä orilinjasta tulevaa hevosta on jo virtuaalisia muotovalioita sekä championeja, kantakirjattuja ja Diploma- arvonimiä saaneita, ja jälkimmäinen arvonimi löytynee myöskin kahdelta viimeisimmiltä orilinjan omaavilta friisiläisiltä.

En voi muuta kuin arvostaa ja nostaa suuresti Lucianalle hattua näin hienosta saavutuksesta! Tässä onkin jokaiselle pähkinä purettavaksi ja jokainen kynnelle kykenevä voi kokeilla pyrkiä samaan tulokseen. Ehkä minäkin vielä, joskus...

Orilammentallin hiomaton timantti: Orilammen Roihuri
Ravihevosista halusin tuoda esille Roihurin ja Marlen hienon linjauksen työn. Tuttavallisesti Huli on upeasti juossut ravihevonen, joka polveutuu Marlen ensimmäisistä (käsittääkseni) hevosista.
Huli on jättänyt jälkeensä paljon jälkeläisiä ja tämän oriin jälkeläiset tunnistaa "Roihun"- liitteestä. Aivan upeita hevosia, hienon pitkälinjan tulosta jonka loppua tuskin näkyy hetkeen: vaikuttaahan Huli jo monen hevosen suvussa! Tässä on sellainen tavoite, josta olen haaveillut.

Meiltä löytyy O.R. Roihun Vokkerorista orivarsa, Vapun Vokkerillo, joka on Roihiksen ensimmäinen kasvatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti